Bayraklı Belediye Başkanı Karabağ, kadınların asla bir yerlere sığınmak zorunda kalmamaları için ekonomik olarak güçlendireceklerini açıkladı.
29 Mart yerel seçimler öncesi İzmir'in Karşıyaka ilçesi bölünerek ikinci bir ilçe yapılan Bayraklı'nın CHP'li Belediye Başkanı Hasan Karabağ, seçimler öncesi verdiği söz üzerine Bayraklı'yı başkanlığı süresince kadınların belediyesi yapmakta kararlı olduğunu söyledi.
Berrin Gürçay Dilekçi'nin sorularını yanıtlayan Başkan Hasan Kabadağ, Bayraklı’da gelir dağılımının düşüklüğünden yakınarak "Dolaysıyla bizim bölgemizde ezilmiş kadın çok. Bu durum da bizim de kadınlara yönelik çalışmalarımızı arttırmamız kaçınılmaz olacak" dedi.
Seçimde en güçlü desteği kadınlardan aldığını ifade eden Karabağ, seçim sonraki yaptıkları değişik hizmet ihaleleri ile 20 kadına yeni kadro açtıklarını, belediyede 24 yönetici personelden 14'ünü kadınların oluşturduğunu, 4 başkan yardımcısından ikisinin kadın, meclis başkan vekilini de kadınlardan seçtiğini anlattı.
Eski Ankara Belediye Başkanı Murat Karayalçın'ın baş danışmanlığında kent yenileme çalışmaları başlattıklarını da kaydeden Başkan Karabağ, kentin yenilenmesinde kadınların önerilerine öncelik tanıyacaklarını savundu.
Bir soru üzerine Bayraklı'da aile içi şiddet gören kadınların durumuna da değinen Hasan Karabağ, mağdur durumdaki kadınları, açacakları Kadın Dayanışma Merkezlerinde ağırlamayı planladıklarını ancak bu evlere sığınma evi denmesine karşı olduğunu belirterek şöyle konuştu:
"Ben ‘sığınma’ kelimesinden çok yana değilim, ‘kadın dayanışma evi’ diyelim, çünkü bana sığınma evi; sözcük olarak kadını küçültüyor gibi geliyor. Kadın sığınma ya da dayanışma evi, adı ne olursa olsun; bu merkezlerimiz mutlaka olmalı. Bu merkezlerde kadını ayakları üzerinde durdurana kadar bakabilmeliyiz. Ama hayatı boyunca onlara bir yerde bakacak halimiz yok. Mağdur durumdaki, eğitimsiz, şiddet görmüş kadınları, ekonomik özgürlükleri olan kadınlar haline getirmemiz lazım. İşte açtığımız meslek edindirme kursları ve sonra da iş edindirme çalışmalarımız hep bunlar için. Kadınlarımız asla bir yerlere sığınmak zorunda kalmamalı."
Bayraklı Belediye Başkanı, kadınlara destek amacıyla Halk Eğitim'le birlikte meslek edinme kursları açtıklarını hatırlatarak, "Bu kurslarda beceri kazanan hanımlarımıza Sevgi Yolu'nda standlar vereceğiz demiştik. Onları vereceğiz ve ayrıca kooparatifleştireceğiz. Bu da hedeflerimiz arasında var zaten. Ürettiklerini ihraç etmelerini sağlamak lazım. Bunlara ilk etapta mikrokrediyle destek vermek için kredilerini de sağlayacağız" dedi.
Bayraklı Belediyesi “her yerde her alanda eğitim” sloganıyla pek çok alanda her yaştan Bayraklı’nın katılabileceği bir dizi eğitim çalışması başlattıklarını da anlatan Başkan Karabağ, Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa yürütecekleri meslek kurslarının öncelikle Onur Mahallesi’nde ki Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi ile Cengizhan, Onur, Doğançay Mahalleleri’nde faaliyet gösteren semt evlerini kapsadığını sözlerine ekledi.
1 yorum:
Hmmm güzeL bi çaLışma
Yorum Gönder