Ekim ayı olağan meclis toplantısında oylanan stratejik plan, iç ve dış ortak paydaşların görüş ve önerileri alınarak ve kamuoyu araştırmalarına dayandırılarak şekillendirildi.
Stratejik Plan Taslağı içeriği ile ilgili açıklamalarda bulunan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, kentsel dönüşümden eğitime, turizmden kent ekonomisine kadar birçok alanda Bayraklı ve Bayraklılı’nın önünü açacak atılımların startını vereceklerini söyledi.
Bayraklı stratejik planının en çarpıcı ve somut hedeflerinin başında kentsel dönüşümün başlatılması, öğrenci yurdu, kültür,sanat ve kongre merkezi, tarih müzesi gibi projeler yer alıyor.
Kentteki yaşam kalitesini arttırıp, insanların yaşamını kolaylaştırmak için imar ve şehircilik konusuna son derece önem verdiklerini belirten Karabağ, düzenli, çağdaş bir ilçe yaratmak için önlerindeki beş yıllık süreçte kent yenileme ve sağlıklaştırma projelerini hayata geçirmiş olacaklarını söyledi.
Gecekondu bölgelerine sahip kentlerin en büyük hayallerinden birisi olan kentsel dönüşüm için kolları sıvadıklarını anlatan Karabağ, yapacakları jeolojik etütlerden sonra yürürlükte bulunan 1/1000 ölçekli imar planının plan notu ile plan lejantının bütünlüğü sağlanarak üst ölçekli planlarla uyumunun sağlanacağını söyledi. Karabağ, böylece Kentsel Dönüşüm projesinin uygulanacağı alanları saptanarak bu bölgelerde etaplar halinde projenin hayata geçirileceğini belirtti.
Başta, kentsel altyapıyı elden geçirerek gecekondu ağırlıklı olan kentte 2014 yılının sonuna kadar kanalizasyonsuz ev kalmayacağını müjdesini veren Başkan Karabağ, öncelikli olarak riskli bölgelerde olmak koşuluyla tüm Bayraklı’da yağmur suyu drenaj çalışması yapılacağını söyledi.
Başkan Karabağ’ın seçim bildirgesinde yer alan öğrenci yurdu için start verildi. Öğrenci Yurdu, Bayraklı’nın stratejik planınında da yerini buldu. Hedeflerinin mevcut eğitim kurumlarını iyileştirmelerini yaparken ve yenilerini de kazandırmak olduğunu vurgulayan Karabağ, üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyacını karşılayacak bir öğrenci yurdu yapacaklarını belirterek ilçeye üniversite veya yüksek okul yapılması için girişimlere başladıklarını kaydetti. Başlangıç olarak 100-110 öğrenci kapasiteli yapılması hedeflenen yurt için Manavkuyu’da bir alan belirlendi.
İnsanların eğitim kalitesi yükseldikçe, kent bilincinin ve dünyaya bakış açısının aynı oranda değişeceğine, gelişeceğine inandığını belirten Karabağ, Bayraklı’da eğitim gören her seviyedeki öğrenciye maddi manevi destekleri olacağını söyledi. Göreve geldikleri günden bu yana okullara özel bir ilgi gösterdiklerini dile getiren Karabağ, belediyenin imkanlarını her zaman eğitim için kullanacaklarını söyledi.
Belediye olarak bu eğitim öğretim yılında başlattıkları ücretsiz SBS ve ÖSS kursları için özel bir bina yapılacağını dile getiren Karabağ, maddi durumu iyi olmayan, çocuklarını özel dershanelere gönderemeyen dar gelirli ailelere bu şekilde katkıda bulunacaklarını ifade etti.
Tarihi mirasa sahip çıkarak yapacakları projelerle Bayraklı’yı tarih ve kongre turizmi merkezi haline getirmeyi amaçladıklarını dile getiren Karabağ, bu kapsamda ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapılarak Smyrna Arkeoloji Müzesi yapacaklarını, yurtiçi ve yurtdışı tur operatörleriyle görüşülerek Smyrna’nın gezi programına alınmasını sağlayacaklarını kaydetti.
Uluslararası organizasyonlara son derece uygun bir konuma sahip Bayraklı’nın gelecekte kongre merkezine ihtiyaç duyacağını kaydeden Karabağ, sadece Bayraklı’nın değil, İzmir’in ihtiyacı olan uluslararası kongre merkezini de yapacaklarını söyledi.
Bayraklı’yı sıçratacak ekonomik hamleleri acil olarak yapmak zorunda olduklarını vurgulayan Karabağ, özellikle Bayraklı’nın merkezinde bulunan Smyrna Antik Kenti kazılarına destek olacaklarını, bir konsept belirleyeceklerini ve cazip hale getirerek turizmden büyük bir pay alacağını sözlerine ekledi.
Kaynak:http://bayraklihaber.net/h
Ekleyen:Baki ÇELİK
0 yorum:
Yorum Gönder